1ο Behance Portfolio Review Κύπρου

Γράφει η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk

Η οπτική επικοινωνία και κατ’ επέκτασιν το design έχουν συνδέσει άμεσα την εξέλιξή τους με τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας της πληροφορικής. Η μετάβαση από τις παραδοσιακές τεχνικές και μεθόδους στη χρήση των υπολογιστών σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού και της παραγωγής, ήταν μόνο η απαρχή της επανάστασης, ενώ χρήση του διαδικτύου και η ραγδαία εξάπλωση του παγκόσμιου ιστού το επιστέγασμά της. Μέσω των νέων αυτών τεχνολογιών οι δημιουργικοί επαγγελματίες σχεδιαστές όχι μόνο βρήκαν νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας αλλά παράλληλα ανακάλυψαν καινούργιους δρόμους αναγνώρισης και προβολής της δουλειάς τους κυρίως μέσω εξειδικευμένων ιστοτόπων και υπηρεσιών.

Μια από αυτές, ίσως η δημοφιλέστερη και μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για δημιουργικούς επαγγελματίες από κάθε κλάδο, είναι το Behance. Ιδρύθηκε το 2006 και σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο μέλη από 172 χώρες που έχουν δημοσιεύσει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια projects σε 128 τομείς και ειδικότητες της τέχνης και του design. Από το 2012 το δίκτυο αυτό ανήκει στον ηγέτη στον χώρο του δημιουργικού λογισμικού, την Adobe. Το Behance είναι μια online πλατφόρμα μέσω της οποίας ένας δημιουργός έχει τη δυνατότητα να επιδείξει την εργασία και το ταλέντο του και ταυτόχρονα να ανακαλύψει τις εργασίες και άλλων δημιουργών. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της να ενημερώνουν το έργο τους και ταυτόχρονα να το μεταδίδουν σε όλο τον κόσμο εύκολα και αποτελεσματικά. Παράλληλα εταιρείες κάθε κλίμακας από όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να γνωρίσουν την εργασία και το ταλέντο κάθε του κάθε σχεδιαστή.

Στο πλαίσιο της 10ης Portfolio Review Week του δικτύου Behance, διοργανώνεται στην Κύπρο για πρώτη φορά ένα Behance Portfolio Review. Η πρωτοβουλία των διοργανωτών, του γνωστού σχεδιαστή Χάρη Τσέβη και της Αγγελικής ΜΚ Αθανασιάδη εκ μέρους του Graphic Stories Cyprus, γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου “Τάσσος Παπαδόπουλος” του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Το Behance Portfolio Reviews είναι τοπικές συναντήσεις της δημιουργικής κοινότητας χρηστών του Behance ανά τον κόσμο. Σε αυτές νέα και παλαιότερα μέλη συναντιούνται, αναλύουν δημιουργικές στρατηγικές, εξετάζουν τα portfolio τους, συνδέονται και κοινωνικοποιούνται. Σκοπός της δημιουργικής αυτής συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δημιουργικών επαγγελματιών της Κύπρου και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνών και του design.
Το Behance Portfolio Reviews ευελπιστεί να φέρει την ακμάζουσα διαδικτυακή κοινότητα της Κύπρου σε επαφή, σε χώρους εκτός διαδικτύου, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τους δημιουργικούς αυτούς ανθρώπους στο να μοιραστούν τις ιδέες τους μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους και τελικά να τους βοηθήσει όχι μόνο να αναδείξουν αλλά και να αναπτύξουν την τέχνη τους. Στο 1ο Behance Portfolio Review Κύπρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να αλληλεπιδράσουν με μια σειρά από αξιόλογους και εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές, να αντλήσουν γνώση και εμπειρία και να κοινωνικοποιηθούν με μέλη της τοπικής δημιουργικής κοινότητας της Κύπρου και όχι μόνο.

+ Η συμμετοχή στο 1ο Behance Portfolio Review της Κύπρου είναι ελεύθερη, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook/1st Behance Portfolio Review Cyprus. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου “Τάσσος Παπαδόπουλος” του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  • Show Comments

You May Also Like

Εξωστρέφεια και Design

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου – Καρρά | @aggeliki.mk Κάθε φορά που επιστρέφω από ένα ...

Σπύρος Δρακάτος: Το Spir.to της οπτικής επικοινωνίας

Ο Σπύρος Δρακάτος ασχολήθηκε με τη γραφιστική επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, κάποια ...

Philip de Castan

Συνέντευξη στην Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk Άμεσος, ευγενής, ειλικρινής, μουσικός και… γραφίστας! Ο ...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ : Στο μέλλον η οπτική επικοινωνία δεν θα τυπώνεται, θα προβάλλεται

Συνέντευξη στην Αγγελική Μιχαλοπούλου Καρρά Ο Περικλής Χριστοφορίδης, σχεδιαστής με πλούσια εμπειρία και πληθωρικό ...

Απολογισμός για το Graphic Stories Cyprus

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου Graphic Stories Cyprus, ...

Γραφικές τέχνες, παιδεία και πολιτισμός

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά | @aggeliki.mk Γραφικές τέχνες είναι ο τίτλος του μαθήματος που ...

X