Open Call για το Buffer Fringe 2018

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe 2018

Το Φεστιβάλ Παραστατικών τεχνών Buffer Fringe ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 5η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου 2018.

Οι καλλιτέχνες και οι ενδιαφερόμενες ομάδες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με καινοτόμα και πρωτότυπα έργα που διευρύνουν τις κοινωνικές, παγκόσμιες ή οικείες επιπτώσεις του θέματος του φεστιβάλ “Οριακό Σημείο”. Οι τοπικές και διεθνείς παραστάσεις κάθε είδους καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 4 Ιουνίου 2018, 12:00 μ.μ., συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας.

Ο Achim Wieland, καλλιτεχνικός διευθυντής του Buffer Fringe, ενθουσιασμένος για την 5η διοργάνωση δήλωσε ότι «ο στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας ανοικτής και δυναμικής δέσμευσης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού, που θα δράσει σαν διαμεσολαβητής και θα προάγει τον διαπολιτισμικό διαλόγου και να προσφέρει μια πλατφόρμα ενισχυμένων δια-καλλιτεχνικών ανταλλαγών».

Ο Wieland έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες απ’ όλη την Κύπρο και διεθνώς σε επινοημένα κομμάτια θεάτρου, εξερευνώντας θέματα διαφορετικότητας, εγωκεντρισμού και φόβου. Επίσης, δήλωσε ότι «προσβλέπει στην διεύθυνση της 5ης διοργάνωσης».

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe προβάλλει νέα και πειραματικά έργα από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες, προκαλώντας τα φυσικά και καλλιτεχνικά εμπόδια και δημιουργώντας ευκαιρίες για καλλιτέχνες να συναντώνται και να ανταλλάσσουν ιδέες. Το φεστιβάλ παρουσιάζει καινοτόμα έργα καλλιτεχνών που ρισκάρουν και αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης.

Η περσινή διοργάνωση έλαβε πάνω από 100 αιτήσεις από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 4 χρόνια, το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe φιλοξένησε 42 παραστάσεις, 29 εκ των οποίων είναι τοπικές και 13 από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έλαβε επίσης την ετικέτα EFFE ως “αξιοσημείωτο φεστιβάλ”, κέρδισε το βραβείο Stelios με την πρόταση “Buffer Fringe on Tour”, συνεργάστηκε με διάφορα Fringe Festivals στην Ευρώπη και το World Fringe Network και προσέφερε διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης τόσο σε τοπικούς όσο και σε διεθνείς καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από το Σπίτι της Συνεργασίας μέσω +357 22 445 57 40 ή στο [email protected]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: «Refugio» (GR, DE), με τους περφόρμερ Αλέξανδρο Μιχαήλ και Γιάννη Παππά, από το Buffer Fringe του 2017 ©ΑΝΤΡΕΑΣ ΙΑΚΩΒΟΥ 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εν[τειχη]σμένες στην οδό Λουτρών

Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο Eν[τειχη]σμένες στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2017 στην οδό ...

Α-way | Από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

Με το θέμα της εγκατάλειψης καταπιάνεται στη νέα της χορογραφική δουλειά η Ελενα Χριστοδουλίδου, ...

Όλοι μιλούν για το Relic

Το Open House Festival τον προσκάλεσε και το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την Κυριακή 8 ...

Ο Καρυοθραύστης του Royal Ballet σε αναμετάδοση στο Ριάλτο

Η νεαρή Κλάρα τρυπώνει στο σαλόνι την Παραμονή των Χριστουγέννων για να παίξει με ...

The Record Replay React Show

Μια παρόμοια εκδοχή της περφόρμανς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο NiMAC για την έκθεση ...

«Yama» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017

Για μια παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού φτάνει στην Κύπρο η ομάδα σύγχρονου ...

X